Dit gratis webinar begint over:
follow US
ADHD - De natuurlijke aanpak
wo 28 okt
|GRATIS WEBINAR
In dit webinar ontdek je samen met therapeuten Frédérique Meeus en Sven Van Boven welke voeding een positieve invloed heeft op ADHD en de hersenfunctie, en welke voeding je absoluut moet vermijden.
Tijd en locatie
28 okt 2020, 19:30
GRATIS WEBINAR
Over het webinar
ADHD (of: Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is de laatste jaren in opmars. Ongeveer 3% van de Vlaamse jongeren krijgt er medicatie voor, soms met vervelende bijwerkingen. Op korte termijn kan dit leiden tot een verlies van eetlust, op langere termijn kunnen gedragsproblemen optreden door het onderdrukken van bepaalde symptomen.
Ook bij volwassenen wordt de diagnose steeds vaker gesteld.
De biologische oorzaak van ADHD ligt waarschijnlijk bij problemen met communicatie tussen hersengebieden. Signalen tussen hersencellen worden doorgegeven door chemische boodschappers. Ook wel neurotransmitters genoemd.
Het is gebleken dat de neurotransmitters dopamine en noradrenaline in verminderde hoeveelheid voorkomen in het voorste gedeelte van de hersenen van ADHD-patiënten, de prefontaalkwabben.
Typische ADHD kenmerken zijn:
- Onder je niveau presteren: het zit er wel in maar het komt er niet uit - Chaos in je hoofd of een vol hoofd - Snel wisselende stemmingen
- Prikkelbaarheid of woede-uitbarstingen - Verstrooid zijn - Afwezig of dromerig zijn - Chronisch te laat komen
Vaak wordt er bij de eerste diagnose al naar medicatie gegrepen. In veel gevallen kan echter een lichte wijziging van leef- en eetpatroon de symptomen al fors verminderen en zelfs terugschroeven.
In dit webinar ontdek je welke voeding een positieve invloed heeft op de hersenfunctie, en welke voeding je absoluut moet vermijden. Er wordt dieper ingegaan op vetzuren, aminozuren, de invloed van zoet- en kleurstoffen en lichaamsbeweging.
Dit gratis webinar wordt gepresenteerd door:
Frédérique Meeus - Orthomoleculair voedingstherapeute
Sven Van Boven - ACT en mindfulness therapeut & ervaringsdeskundige ADHD