Ervaringen van cliënten

Mijn lichaam doet terug wat het moet doen

Lieve Vinck

Nog voor de eerste lockdown werd ik besmet met corona, na een aantal weken ernstig ziek te zijn, bleef een aanhoudende vermoeidheid mijn leven beperken. Met die klachten kwam ik na enige tijd bij Fréderique op consultatie. Daarnaast wou ik ook wat vermageren om betere sportprestaties te kunnen leveren.
Het vermageren en nieuwe eetgewoontes werkte al zeer snel met mooi resultaat. Ook de vermoeidheid verbeterde stap voor stap. Fréderique heeft me op een heel professionele manier geadviseerd, een plan stap voor stap met me uitgewerkt. zo kan ik nu opnieuw op sportief vlak presteren op het niveau van weleer. Daarvoor ben ik haar bijzonder dankbaar !
Regelmatig raad ik mensen in mijn omgeving aan om bij haar advies te vragen.
Fréderique...doe zo voort zoals je nu bezig bent ! Echt top !!!

Nieuwe batterijen

Steven

Regelmatig migraine en in mindere maten darmklachten brachten me na het volgen van een webinar over gezonde voeding tot bij Frédérique.
Een uitgebreid gesprek, met duidelijke uitleg over wat er mis ging in mijn systeem en een stapsgewijs therapieplan leverden al heel snel spectaculaire resultaten op. Weg migraine, meer energie en een rustigere vertering... meer dan genoeg positieve effecten om op deze weg verder te gaan! Ik waardeerde heel erg de methode die gevolgd wordt: goed luisteren, een onderbouwde uitleg over wat er mis loopt en hoe je dat kan corrigeren en een duidelijk, haalbaar stappenplan. Dank je wel!

motiverend advies op maat

malu

Met drie vragen ging ik naar het eerste gesprek bij Frédérique: continue vermoeidheid, strijd tegen de kilo’s te veel en acute gewrichtspijnen.

Op enkel maanden pakte ze stap voor stap elk van de klachten aan zonder het totaalplaatje uit het oog te verliezen.

Zonder vermanend vingertje, maar met een wetenschappelijke uitleg hoe ons lichaam werkt, wat het nodig heeft of waardoor het blokkeert, … waardoor ik nu vanuit die kennis de juiste voedingskeuzes maak (én bewust de minder goede als ik daar eens zin in heb!).

Resultaat: kilo’s lichter, veel meer energie, minder gewrichtspijnen. En als extraatje: weg met die lastige hooikoortssymptomen!

Dankjewel Frédérique

stapsgewijs weer in evenwicht

mie

Mijn lichaam was al heel lang zijn natuurlijke balans en evenwicht kwijt. Verschillende klachten kwamen en gingen.
Fré heeft me als het ware opnieuw opgebouwd, de natuurlijke balans hersteld, stapje voor stapje, om zo weer echt te voelen hoe gezondheid echt voelt. Fré legt de stappen heel duidelijk en helder uit, ze is een warme persoon bij wie je in heel goede handen bent.

New me!

Isabel

Al jaren sukkelde ik met maag- en darmklachten. Ik besloot dat dit zo niet langer meer verder kon, en startte een traject bij Frédérique in oktober 2020. Ik voelde bijna onmiddellijk een verschil. Een aangepast dieet en een aantal supplementen hebben een nieuw mens van me gemaakt. Maar wat vooral voor een groot verschil heeft gezorgd is de kennis die ik nu heb over mijn lichaam, en hoeveel lichaamsbewuster ik ben geworden. Flash-forward naar nu, maart 2021, en mijn initiële klachten zijn allemaal verdwenen. Frédérique gaat uit van een holistische aanpak en kijkt altijd naar het grotere plaatje. Ze legt alles haarfijn uit en zorgt ervoor dat je zelf nu ook eindelijk weet wat er aan de hand is in je lichaam.
Dus investeer in jezelf en je gezondheid want trust me, it’s worth it!

Een nieuwe ik

Marieke

Ik ben in de zomer 2020 gestart bij Frédérique. Ik kreeg er meteen een duidelijk inzicht in mijn eetpatroon en lijf. Nooit het gevoel gehad dat ik een dieet deed, integendeel, ik voelde me al gauw pakken beter, niet alleen fysiek, ook emotioneel kon ik keuzes maken waar ik voordien niet de kracht voor had. Een kleine 8 maand later voel ik mij als herboren, alsof ik in een nieuw lijf zit. Niet alleen meer dan 10 kilo kwijt, maar ik voel me helemaal in evenwicht. Ook al ben ik nu perfect op gewicht, ik wil dat eetpatroon aanhouden, want het kost me geen enkele moeite.
Bedankt, Frédérique voor je deskundige uitleg, voor je professionele en empathische begeleiding.
Dank voor mijn nieuwe ik.

topadvies!

steven

Met enige aarzeling belde ik aan bij Frederique...
Ik was het beu om jarenlang last te hebben van een aantal kwaaltjes zoals een overdaad aan hoofdpijn, maagzuur,... De puur medische oplossing om nog jaaaaren medicatie te blijven nemen vond ik geen juiste aanpak. Enthousiaste vriendinnen motiveerden me om voor de frederique-way te gaan.
Nog nooit zoveel vragen moeten beantwoorden op een intake-gesprek. Frederique probeert je ganse zijn te doorgronden en levert kort daarna een onvoorstelbaar duidelijke en degelijk onderbouwde analyse. Geen enkele dokter heeft me ooit zo helder uitgelegd hoe dingen functioneren. Frederique neemt haar tijd en zorgt dat je mee bent. Haar adviezen zijn behapbaar en bouwen langzaamaan op. Stap per stap helpt ze je om vanuit een holistische visie je lijf te resetten waar nodig. Na de eerste stap was ik al quasi volledig verlost van mijn maagzuurprobleem en de bijhorende pijn in mijn slokdarm. Daar ben ik haar zo dankbaar voor! Geen maagzuurremmers meer...enkel gepaste voeding versterkt met de bijhorende supplementen.
Vol vertrouwen kijk ik uit naar de komende stappen. Frederique kent haar vak, gaat er passioneel mee om en brengt dat super goed over.
Wie nog enige aarzeling zou hebben...laat die varen en maak snel een afspraak!

Vertrouwen in de toekomst

Anita

Begin juni had ik een probleem aan mijn rechteroog en was ik in behandeling in de oogkliniek. In september kwam ik toevallig (toeval bestaat niet) bij Frédérique terecht!
Wat een opluchting; zij pakte de oorzaak van het probleem aan!!! Dankzij de passie voor haar job, de gedetailleerde uitleg en de persoonlijke aanpak, is mijn oog goed hersteld en kijk ik met vertrouwen de toekomst tegemoet !

Een echte aanrader

Cheryll

Frédérique heeft mij enorm geholpen met mijn energiepijl weer naar boven te halen en mijn zwangerschapskilo’s naar beneden. :) Ze neemt echt de tijd om samen te overlopen waar ze je kan helpen en maakt een tot in de puntjes verzorgd plan dat je makkelijk kan volgen, met alle tips en info die je nodig hebt. Jouw gezondheid is haar prioriteit en dat merk je. Ik kan haar alleen maar aanraden!

Andere aanpak

Chantal

Zou je niet eens naar een voedingstherapeut gaan?”, vroeg een vriendin van mij toen ik weer eens last had van mijn kwaaltjes (lees: een blaasontsteking, darmklachten, vaginale schimmelinfectie). Met een twijfelachtige houding ben ik gaan aankloppen bij Frédérique, omdat ik geen hoop meer had in de aanpak van mijn dokter (die antibiotica voorschreef en mij wegstuurde). Na een intakegesprek dacht ik hoe straf het zou zijn moest dit werken. Ik sta open voor veel dingen, en ben dus ook zo begonnen aan dit traject. Ik ben mijn eetgewoonten beginnen aanpassen, nam verschillende voedingssupplementen en leerde vooral veel bij over immuniteit en darmbarrières. Termen die voor mij griezelig wetenschappelijk klinken, maar door Frédérique haar teken- en uitlegtalent vrij snel duidelijk werden. Na een paar maanden waren mijn klachten die ik al jaren sporadisch meedroeg stilaan aan het verdwijnen. Eindelijk een lange termijn oplossing in plaats van een “quick fix”. Super dankbaar voor dit traject, merci Frédérique !!

Ervaring met Frédérique

Jasmin

Super duidelijke en volledige uitleg. Je begrijpt direct waarom er aanpassingen nodig zijn. Ikzelf was 2 jaar lang afhankelijk van slaapmedicatie. Dankzij haar hulp na 1 maand al slaap zonder enige synthetische medicatie. Super tevreden dus! Ik raad het iedereen aan.